Sposób przyrządzania:

najlepiej odgrzać w mikrofali przez ok. 3 minuty lub na patelni

Opis

SKŁADNIKI:

kapusta biała (55%), pieczarki (12%), jaja, mąka pszenna typ 500, mleko, bułka tarta (gluten), cebula, przyprawy (maggi, przyprawa warzywna [zawiera: seler], pieprz), olej roślinny rzepakowy, margaryna (oleje roślinne: słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15,9%, tłuszcz roślinny rzepakowy częściowo uwodorowiony, woda, mleko ukwaszone, sól (0,3%)cukier, emulgatory(mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych , mono- i diglicerydy  kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyna słonecznikowa) aromat, barwnik(annato), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), witaminy D3), masło, tłuszcz zwierzęcy smalec wieprzowy, sól, woda.

Wartość odżywcza w 100g w porcji (4 sztuki)
wartość energetyczna (energia) 889kJ/212kcal                      3760kJ/895kcal
tłuszcz 7,2 g 26,7 g
w tym

– kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone)

1,9 g 6,7 g
węglowodany 27 g 121 g
w tym

– cukry

7,7 g 33,1 g
błonnik 4,4 g 18,9 g
białko 7,4 g 33,0 g
sól 1,82 g 8,05g

Parametry

Zawartość farszu > 69 %
Ilość 4 szt
Temperatura przechowywania +4 +8°C °C