Sposób przyrządzania:
najlepiej odgrzać w mikrofali przez ok. 3 minuty lub na patelni
Opis
SKŁADNIKI:
kapusta biała (55%), pieczarki (12%), jaja, mąka pszenna typ 500, mleko, bułka tarta (gluten), cebula, przyprawy (maggi, przyprawa warzywna [zawiera: seler], pieprz), olej roślinny rzepakowy, margaryna (oleje roślinne: słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15,9%, tłuszcz roślinny rzepakowy częściowo uwodorowiony, woda, mleko ukwaszone, sól (0,3%)cukier, emulgatory(mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych , mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyna słonecznikowa) aromat, barwnik(annato), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), witaminy D3), masło, tłuszcz zwierzęcy smalec wieprzowy, sól, woda.
Wartość odżywcza | w 100g | w porcji (4 sztuki) |
wartość energetyczna (energia) | 889kJ/212kcal | 3760kJ/895kcal |
tłuszcz | 7,2 g | 26,7 g |
w tym
– kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) |
1,9 g | 6,7 g |
węglowodany | 27 g | 121 g |
w tym
– cukry |
7,7 g | 33,1 g |
błonnik | 4,4 g | 18,9 g |
białko | 7,4 g | 33,0 g |
sól | 1,82 g | 8,05g |
Parametry
Zawartość farszu | > 69 % |
Ilość | 4 szt |
Temperatura przechowywania | +4 +8°C °C |