Sposób przyrządzania:

najlepiej odgrzać w mikrofali przez ok. 3 minuty lub na patelni

Opis

SKŁADNIKI:

kapusta biała (30%), mięso wieprzowe (10%), jaja, mąka pszenna typ 500, mleko, bułka tarta (gluten), cebula, przyprawy (przyprawa warzywna [zawiera: seler], maggi, pieprz), olej roślinny rzepakowy, margaryna (oleje roślinne: słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15,9%, tłuszcz roślinny rzepakowy częściowo uwodorowiony, woda, mleko ukwaszone, sól (0,3%)cukier, emulgatory(mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych , mono- i diglicerydy  kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyna słonecznikowa) aromat, barwnik(annato), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), witaminy D3), masło, tłuszcz zwierzęcy smalec wieprzowy, sól, woda.

Wartość odżywcza w 100g w porcji (4 sztuki)
wartość energetyczna (energia) 891kJ/213kcal 3830kJ/916kcal
tłuszcz 11 g 45,8 g
w tym

– kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone)

3,2 g 13,6 g
węglowodany 20 g 88 g
w tym

– cukry

4,2 g 18,3 g
błonnik 2,8 g 9,1 g
białko 7,8 g 33,6 g
sól 1,9 g 8,33 g

Parametry

Zawartość farszu > 45 %
Ilość 4 szt
Temperatura przechowywania +4 +8°C °C