Sposób przyrządzania:
najlepiej odgrzać w mikrofali przez ok. 3 minuty lub na patelni
Opis
SKŁADNIKI:
kapusta biała (30%), mięso wieprzowe (10%), jaja, mąka pszenna typ 500, mleko, bułka tarta (gluten), cebula, przyprawy (przyprawa warzywna [zawiera: seler], maggi, pieprz), olej roślinny rzepakowy, margaryna (oleje roślinne: słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15,9%, tłuszcz roślinny rzepakowy częściowo uwodorowiony, woda, mleko ukwaszone, sól (0,3%)cukier, emulgatory(mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych , mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyna słonecznikowa) aromat, barwnik(annato), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), witaminy D3), masło, tłuszcz zwierzęcy smalec wieprzowy, sól, woda.
Wartość odżywcza | w 100g | w porcji (4 sztuki) |
wartość energetyczna (energia) | 891kJ/213kcal | 3830kJ/916kcal |
tłuszcz | 11 g | 45,8 g |
w tym
– kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) |
3,2 g | 13,6 g |
węglowodany | 20 g | 88 g |
w tym
– cukry |
4,2 g | 18,3 g |
błonnik | 2,8 g | 9,1 g |
białko | 7,8 g | 33,6 g |
sól | 1,9 g | 8,33 g |
Parametry
Zawartość farszu | > 45 % |
Ilość | 4 szt |
Temperatura przechowywania | +4 +8°C °C |