Sposób przyrządzania:
najlepiej odgrzać w mikrofali przez ok. 3 minuty lub na patelni
Opis
SKŁADNIKI:
kapusta biała (40%), szpinak (20%) (farsz szpinakowy – szpinak, substancja zagęszczająca- skrobia modyfikowana, wzmacniacz smaku – glutaminian sodu, barwnik – kompleks miedzowy chlorofiliny), jaja, mąka pszenna typ 500, mleko, bułka tarta (gluten), śmietana, masło, przyprawy (przyprawa warzywna [zawiera: seler], pieprz), olej roślinny rzepakowy, czosnek, cebula, margaryna( oleje roślinne: słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15,9%, tłuszcz roślinny rzepakowy częściowo uwodorowiony, woda, mleko ukwaszone, sól (0,3%)cukier, emulgatory(mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych , mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyna słonecznikowa) aromat, barwnik(annato), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), witaminy D3), sól, tłuszcz zwierzęcy smalec wieprzowy, woda.
Wartość odżywcza | w 100g | w porcji (4 sztuk) |
wartość energetyczna (energia) | 760kJ/181kcal | 3346kJ/797kcal |
tłuszcz | 6,1 g | 26,8 g |
w tym
– kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) |
2,6 g | 11,4 g |
węglowodany | 24 g | 108 g |
w tym
– cukry |
5,7 g | 25,3 g |
błonnik | 3,4 g | 15,1 g |
białko | 5,4 g | 23,8 g |
sól | 1,6 g | 6,83 g |
Parametry
Zawartość farszu | > 60 % |
Ilość | 4 szt |
Temperatura przechowywania | +4 +8°C °C |