Sposób przyrządzania:
najlepiej odgrzać w mikrofali przez ok. 3 minuty lub na patelni
Cena: | 4,60 PLN |
Opis
SKŁADNIKI:
mąka pszenna typ 500, ziemniaki (18%), ser twarogowy (12%), woda, cebula, olej roślinny rzepakowy, jaja, margaryna( oleje roślinne: słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15,9%, tłuszcz roślinny rzepakowy częściowo uwodorowiony, woda, mleko ukwaszone, sól (0,3%)cukier, emulgatory(mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych , mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyna słonecznikowa) aromat, barwnik(annato), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, witaminy D3), masło, sól, tłuszcz zwierzęcy smalec wieprzowy, pieprz.
Wartość odżywcza | w 100g | w porcji (12 sztuk) |
wartość energetyczna (energia) | 952kJ/226kcal | 3141kJ/747kcal |
tłuszcz | 8,2 g | 27,0 g |
w tym
– kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) |
1,9 g | 6,3 g |
węglowodany | 31 g | 101 g |
w tym
– cukry |
1 g | 5 g |
błonnik | 1,3 g | 4,2 g |
białko | 7,0 g | 23,2 g |
sól | 0,89 g | 2,94 g |
Parametry
Ilość | 12 szt |
Zawartość farszu | > 35 % |
Temperatura przechowywania | +4 +8 °C |