Sposób przyrządzania:
najlepiej odgrzać w mikrofali przez ok. 3 minuty lub na patelni
Cena: | 5,50 PLN |
Opis
SKŁADNIKI:
mąka pszenna typ 500, ser bryndza sądecka [ser krowi 93%,ser owczy 5%, sól, skrobie modyfikowane, substancja zagęszczająca: guma guar] (24%), woda, ziemniaki, jaja, cebula, olej roślinny rzepakowy, słonina, margaryna(oleje roślinne: słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15,9%, tłuszcz roślinny rzepakowy częściowo uwodorowiony, woda, mleko ukwaszone, sól (0,3%)cukier, emulgatory(mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych , mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyna słonecznikowa) aromat, barwnik(annato), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), witaminy D3), masło, sól, tłuszcz zwierzęcy smalec wieprzowy, pieprz.
DODATEK: tłuszcz zwierzęcy (słonina)
Wartość odżywcza | w 100g | w porcji (12 sztuk) |
wartość energetyczna (energia) | 1001kJ/238kcal | 3302kJ/787kcal |
tłuszcz | 9,7 g | 32,1 g |
w tym
– kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) |
3,8 g | 12,6 g |
węglowodany | 28 g | 92 g |
w tym
– cukry |
1,0 g | 3,2 g |
błonnik | 1,1 g | 3,6 g |
białko | 9,2 g | 30,4 g |
sól | 1,1 g | 3,58 g |
Parametry
Zawartość farszu | > 45 % |
Ilość | 12 szt |
Temperatura przechowywania | +4 +8 °C |