Sposób przyrządzania:

najlepiej odgrzać w mikrofali przez ok. 3 minuty lub na patelni

Opis

SKŁADNIKI:

kapusta biała (35%), mąka pszenna typ 500, pieczarka (6%), cebula, olej roślinny rzepakowy, woda, jaja, margaryna(oleje roślinne: słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15,9%, tłuszcz roślinny rzepakowy częściowo uwodorowiony, woda, mleko ukwaszone, sól (0,3%)cukier, emulgatory(mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych , mono- i diglicerydy  kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyna słonecznikowa) aromat, barwnik(annato), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), witaminy D3), masło, tłuszcz zwierzęcy smalec wieprzowy, sól.

Wartość odżywcza w 100g w porcji (12 sztuk)
wartość energetyczna (energia) 941kJ/224kcal 3104kJ/740kcal
tłuszcz  8,4 g  27,6 g
w tym

– kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone)

1,7 g  5,7 g
węglowodany  30 g  100 g
w tym

– cukry

 4,3 g  14,1 g
błonnik  2,9 g  9,7 g
białko  5,4 g  17,9 g
sól 0,49 g  1,61g

 

Parametry

Zawartość farszu > 48 %
Ilość 12 szt
Temperatura przechowywania +4 +8°C °C