Sposób przyrządzania:

najlepiej odgrzać w mikrofali przez ok. 3 minuty lub na patelni

Opis

SKŁADNIKI:

kasza gryczana (28%), mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ 1850, boczek wędzony (12%), woda, jaja, cebula, olej roślinny rzepakowy, margaryna (oleje roślinne: słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15,9%, tłuszcz roślinny rzepakowy częściowo uwodorowiony, woda, mleko ukwaszone, sól (0,3%)cukier, emulgatory(mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych , mono- i diglicerydy  kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyna słonecznikowa) aromat, barwnik(annato), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), witaminy D3), masło, sól, tłuszcz  zwierzęcy smalec wieprzowy, przyprawy.

 

Wartość odżywcza w 100g w porcji (12 sztuk)
wartość energetyczna (energia) 1054kJ/251kcal 3479kJ/828kcal
tłuszcz  9,3 g  30,5 g
w tym

– kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone)

2,6 g  8,5 g
węglowodany  34 g  113 g
w tym

– cukry

 1,5 g  5,1 g
błonnik  2,1 g  6,9 g
białko  6,7 g  22,0 g
sól 1,28 g  4,21 g

Parametry

Zawartość farszu > 42 %
Ilość 12 szt
Temperatura przechowywania +4 +8°C °C